Tuesday, 27 January 2015

Pencarian Almari di Ikea

Assalamualaikum...

Memandangkan baju dah semakin bertambah, almari plastik 4 tingkat dekat bilik dah tak mampu nak menampung baju aku yang dah makin bertambah. Sampai dah nak terkeluar isi kat dalam almari. So, aku buat keputusan untuk ke Ikea untuk survey harga almari di sana.






Jumpa almari kecil dan comel ni, harga dalam RM 199. Boleh tahan la, tapi agak kecil dan kena fikir 2 kali kalau nak beli. Kalau nak lagi best kena add hanging storage yang berharga dalam RM 30. 



Yang ni pulak harga dia RM 299, agak besar dan boleh manyimpan banyak barang di dalam. Kena tunggu bonus dululah nampaknya. 







Lepas habis survey almari, layan kerenah budak-budak pulak. Budak-budak memang suka tempat macam ni, susah betol nak kawal diorang ni.






Iolss pergi dengan kakak dan 2 orang anak saudara. Dah lama sangat tak pergi Ikea, baik bawa budak-budak ni sekali. 




Kalau dah pergi Ikea rasanya wajib pergi foodcourt dia. Iolss ambil beef ribs *hancur diet..huhu (selera besar sejak akhir-akhir ni) dan kakak ambil meatbals dan desert pulak kek badam yang super-duper delicious sampai tak puas makan. Tak terlalu mahal bagi aku tapi kalau ada kad Ikea lagi bagus sebab nanti boleh dapat harga makanan yang lebih murah dari harga asal.









No comments:

Post a Comment