Monday, 22 June 2015

Penang Story Day 3

Assalamualaikum...

Hari ketiga di Penang kami kena berdikari sendiri. Time ni lah cuba merasa Feri dan perkhidmatan awam di Penang. Pagi tu kami ke Feri Terminal. Tiket nak masuk murah jer cuma RM 1.20. 


Seleps tu kami naik bas Rapid ke Little India. Tambang tidak diperlukan sebab kitorang naik bas rapid yang hop on hop in. 
 Kena jalan dalam 500m macam tu jugaklah untuk mencari Restoran Nasi Beriani  Kapitan, dengan berpandukan google maps.Ini Nasi Beriani Kambing Claypot. Harga dia memuaskanlah tak terlalu mahal. Kalau ambil yang lauk kambing ni mahal sikit dalam RM 10 macam tu. Aku ambil lauk ayam Tandoori harga dia dalam RM 7.
Lepas makan dengan kenyangnya, kami mengorak langkah ke penang street art untuk melihat mural arts pada setiap dinding lama bangunan.Masa ni ada orang volunteer nak ambil gambar kami bertiga. Thanks sangat pada abang yang ambil gambar ni. 
On the way nak ke station bas, kitorang makan mama-miya coconut ice cream. Dapat sekali 3 cawan air kelapa. Ais krim ni memang sedap sebab boleh rasa real kelapa dalam ais krim ni.No comments:

Post a Comment