Tuesday, 14 October 2014

Jangan Bersedih

La Tahzan Innallaha Ma' ana!.. 

Maksudnya: Janganlah Engkau Bersedih, Kerana Allah Bersama Kamu.Beringatlah, Allah akan ada selalu bersama hambanya yang dalam kesusahan dan dalam kesedihan. Hidup yang penuh dengan dugaan dan cabaran membuat diri kita semakin tertekan dan menyeksakan. Lebih-lebih lagi bila mengingatkan kesilapan yang lalu. Menyesal di atas kesilapan yang lalu memang tidak dapat dinafikan. Tetapi kekuatan yang ada tidak cukup untuk melupakan kesilapan yang lalu.

Diri ini ingin berubah menjadi lebih baik, bagaimana harus melupakannya ya Allah, kenapa harus menjadi begini, sedangkan dulu hambamu mampu untuk melupakan dan mengatasinya. 
Hanya kepada Allah hambamu berserah dan engkaulah tempat ku kembali. Kekecewaan lalu yang pernah dirasai haruslah dilupakan dan di buang jauh ke dalam sudut hati. Pergilah dan jangan kembali, jangan himpitku dengan janji-janji palsu dan kata manismu.


Pergilah kesedihan yang melanda, dan aku akan serahkan segalanya pada yang maha esa dan terimalah taubat Ya Rabbi. P/S: Sebuah nukilan yang sedikit sebanyak dapat menenangkan jiwa yang dalam kesedihan.


No comments:

Post a Comment