Monday, 23 June 2014

Cara baru untuk menghilangkan kesan calar halus di kereta anda.

Ok pasti semua pemilik2x kereta mempunyai masalah yang sama. Nak beli kereta memang cukup susah dan nak jaga pon susah. kalau da terlanggar sikit konfem pasti ada yang terlacar, mahupun calar yang kecil atau besar.

Lately, kereta kesayangan selalu saja membuat hati ini menjadi sakit akibat daripada perlanggaran yang kecil yang berlaku ataupun terlanggar batu2x di tepi jalan diatas kesilapan sendiri juga..huhu

Kat sini nak bagitau anda boleh melakukan sendiri di rumah atau dimana mana sahaja untuk membaiki cat kereta anda tanpa perlu mengambil masa yang lama.


Inilah 4 bahan yang digunakan untuk membaiki calar-calar kecil di kereta anda.


Kalau nak guna cat ni..ade step2x yang perlu diikuti.

Step 1: EZY  Grease Removal - Ni untuk buang habuk atau pun apa saja kekotoran yang melekat pada tempat yang terkena calar. Ratakan di tempat yang calar, dan lapkan dengan kain yang bersih.

Step 2: EZY Basecoat- Ok yang ni bergantung kepada warna kereta anda.. Kalau nak beli hendaklah tengok paint code kereta anda, barulah sesuai. Sapu saje di tempat yang calar sehingga kesan calar tidak kelihatan.

Step 3: EZY Basecoat - Yang ni seakan cecair putih macam air yang boleh menguatkan lagi base colour kereta anda di step 2 tadi.

Step 4: EZY Rubbing compound - Yang ni digunakan untuk meratakan warna cat anda dengan warna asal kereta anda supaya tidak nampak sangat perbezaannya dan menjadikan ia lebih sekata.

Ok cara ni mmg berkesan..dan kesan calar pon bole dikurangkan. Selamat mencuba!!


Uolss semua kalau nak order boleh la pergi ke web ni http://www.ezytouchup.com/index.php untuk order.
Ok bye!!No comments:

Post a Comment